Støt MADlejr
Arla Fonden MADlejr

Vi giver børn og unge mod på madlavning

Udgivet d. 18. marts 2015

På MADlejr kobler vi maddannelse og læring ud fra mantraet, at alle kan lave mad, hvis bare de lærer hvordan – og gode madvaner smitter. 

”Vi pirrer elevernes nysgerrighed, udfordrer dem og giver dem nye erfaringer og færdigheder. Vi tror på, at når børnene ved, hvor maden kommer fra, og hvordan den bliver lavet, vil de naturligt også interessere sig mere for den og for deres egen sundhed. Og de vil opleve den glæde, der ligger i at tilberede og spise et godt måltid sammen”, fortæller Sanne Vinther.

 

Hvorfor er MADlejr et vigtigt initiativ for Arla Fonden?

Det er det fordi, mad og måltider er altafgørende for alle. Vi ved, at det kun er fire procent af danske børn, der laver mad sammen med en voksen på hverdagsaftenener. Det kan have en negativ effekt på madvaner og livsstil i voksenlivet.

Derfor er MADlejr et vigtigt skridt i forhold til at sætte fokus på en sundere livsstil, trivsel og madvaner allerede i skolealderen, og på den måde bidrage til, at vi sammen får prioriteret mad og måltider højere.

 

Hvad er det MADlejr bidrager til i forhold til folkeskoleelevers trivsel og maddannelse?

På MADlejr får eleverne helt konkrete værktøjer og færdigheder med hjem, som de vil kunne bruge og få glæde af i deres hverdag. Det kan være alt fra at kunne genkende sæsonens råvarer og være åben over for nye smagsoplevelser til at lære at være en god vært og skabe hyggelige rammer for et måltid.

Formålet med MADlejr er at inspirere børn og unge til gode madvaner. Men MADlejr er meget mere end bare mad. Det handler om at kende råvarernes oprindelse, om at kende til madspild og ressourceforbrug, om fællesskab omkring måltidet og om at kunne smage, dufte og nyde.

 

Hvornår føler du virkelig, at MADlejr lykkes?

Når jeg på MADlejr hører et par elever tale sammen om, at nu tror de på, at de kan lave mad, og at de vil hjem og lave aftensmad til resten af familien, ja så synes jeg virkeligt, vi er lykkedes med at engagere dem og give dem både viden, færdigheder og lyst til at lave mad.

Copyright 2018 © Arla Fonden

Brug af cookiesBetingelserPersonlige oplysninger