Arla Fonden udsendte et ugentligt nyhedsbrev med lækre, lette og inspirerende opskrifter. Opskrifterne var særligt udvalgt og tilpasset, så de nemme at gå til for børn og unge.
Formål: At gøre det let for børn og unge at gå i køkkenet – og for at inspirere til mere madlavning.
Hvornår: 2015-2024
Partnere: Arla Foods, Landbrug & Fødevarer, GoCook, Fuldkornssamarbejdet, Mit Kokkeri og Sæson
Arla Fonden var med i udvikling og gennemførelse af ’Toastbyggeren’ – en aktivitet, hvor skoleklasser byggede toasts af overskudsbrød- og grønt.
Formål: At skabe viden om og erfaring med at undgå madspild hos de unge – og for at inspirere til bæredygtige madvaner.
Hvornår: 2023
Partnere: Arla Foods, Too Good To Go og føtex
I løbet af tre dage byggede vi madspildstoasts af overskudsbrød- og grønt med børn og unge, der havde lagt vejen forbi Food Festival i Aarhus. Det hele foregik ved små arbejdsstationer, hvor børnene kunne udfolde sig i tygge rammer.
Formål: At skabe viden om og erfaring med at undgå madspild hos børn og unge – og for at inspirere til bæredygtige madvaner.
Hvornår: 2022
Partnere: Arla Foods
Arla Fonden var med til at udvikle en helt særlig og mere klimavenlig kogebog til Nordens største lejr for børn og unge. 32.000 spejderne tilberedte omkring 800.000 måltider med hjælp fra kogebogen.
Formål: At skabe erfaring med at lave mere klimavenlig mad i fællesskab – og for at inspirere til bæredygtige madvaner.
Hvornår: 2022
Partnere: Spejderne
Kogebog: Hent den her
Med udgangspunkt i et opskriftshæfte udviklet af Arla Fonden bagte børn over hele landet til fordel for ’Børn, Unge og Sorg’. Opskrifterne var udviklet så børnene let kunne træffe til- og fravalg i deres bagning.
Formål: At vække børn og unges interesse for mad – og samtidig støtte en god sag.
Hvornår: 2021
Partnere: Bag for en Sag
Opskriftshæfte: Hent det her
Under den store madfestival for børn og unge stod Arla Fonden klar med flere forskellige aktiviteter. En af dem var ’Smagshjulet’, som havde fokus på de fem grundsmage. En anden aktivitet var ’Grib Smagen’, hvor cirka 2500 børn arbejdede med tilsmagning i store workshops.
Formål: At vække børn og unges interesse for mad – og inspirere til mere madlavning.
Hvornår: 2015-2019
Partnere: Arla Foods
Arla Fonden
Sønderhøj 46
8260 Viby J.
CVR-nr. 34737215
E: info@arlafonden.dk
T: (+45) 70 22 55 00
Bemærk: Arla Fonden kan ikke søges
© 2024 Arla Fonden
Privatlivsinformation – Betingelser – Brug af cookies