Det er Arla Fondens ambition at være med til at skabe viden om børn og unges maddannelse og madkompetencer. Og samtidigt vil vi være dem, der hjælper børnenes tanker og overvejelser frem, når voksne drøfter børns maddannelse.
Vi vil være børnenes stemme.
Derfor udgiver vi hvert år rapporten Børn, Unge og Mad, hvor vi spørger børn i alderen 10-15 år om deres erfaringer med, holdninger til og tanker om mad og madlavning – og alt det der ligger i umiddelbar forlængelse heraf.
Børn, Unge og Mad giver nye indsigter til arbejdet med børn og unge. Indsigterne skal bidrage til, at vi og andre interesserede kan inspireres af børnenes tanker og anbefalinger. Vi sætter selv Børn, Unge og Mad i spil på folkemøder, i debatter og andre steder, hvor resultaterne kan bidrage til drøftelserne.
Rapporten er særlig interessant for alle, der arbejder med børn og unges maddannelse, livsstil og forhold til madlavning. Eksempler på dette kunne være madkundskabslæreren, kommunernes sundhedsafdelinger, sundhedsplejerskernes organisation eller aktører, der ønsker at udvikle madindsatser for børn.
Børn, Unge og Mad og den samlede tabelrapport stilles frit til rådighed for alle interesserede.
Børn, Unge og Mad er Arla Fondens rapport. Rapporten designes, tilrettelægges og bearbejdes af researchbureauet Silverlining Research. Rapporten er baseret på en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse, som distribueres til 10-15 årige børn via Arla Fondens partnerskoler samt Norstats onlinepanel.
Jacob Højgaard Christensen, lektor ved Danmarks Universitet for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet, er konsulent på rapporten.
Arla Fonden
Sønderhøj 46
8260 Viby J.
CVR-nr. 34737215
E: info@arlafonden.dk
T: (+45) 70 22 55 00
Bemærk: Arla Fonden kan ikke søges