Det er Arla Fondens ambition at være med til at skabe viden om børn og unges maddannelse og madkompetencer. Og samtidigt vil vi være dem, der hjælper børnenes tanker og overvejelser frem, når voksne drøfter børns maddannelse.
Vi vil være børnenes stemme.
Derfor udgiver vi hvert år rapporten Børn, Unge og Mad, hvor vi spørger mellem 750 og 1.000 børn om deres erfaringer med og tanker om blandt andet madlavning, madmod og måltider.
Børn, Unge og Mad giver nye indsigter til arbejdet med børn og unge. Indsigterne skal bidrage til, at vi og andre interesserede kan inspireres af børnenes tanker og anbefalinger. Vi sætter selv Børn, Unge og Mad i spil på folkemøder, i debatter og andre steder, hvor resultaterne kan bidrage til drøftelserne.
Rapporten er særlig interessant for alle, der arbejder med børn og unges madvaner, maddannelse og livsstil. Eksempler på dette kunne være madkundskabslæreren, kommunens sundhedsafdelinger, sundhedsplejerskernes organisation eller aktører, der ønsker at udvikle madindsatser for børn.
Børn, Unge og Mad stilles frit til rådighed for alle interesserede og det samlede talmateriale er tilgængeligt her.
Børn, Unge og Mad er Arla Fondens rapport. Rapporten designes, tilrettelægges og bearbejdes af kommunikationsbureauet Radius’ analyseafdeling. Jacob Højgaard Christensen, lektor ved Danmarks Universitet for Pædagogik og Uddannelse (DPU), er konsulent på rapporten.
Arla Fonden
Sønderhøj 46
8260 Viby J.
CVR-nr. 34737215
E: info@arlafonden.dk
T: (+45) 70 22 55 00
Bemærk: Arla Fonden kan ikke søges
© 2024 Arla Fonden
Privatlivsinformation – Betingelser – Brug af cookies