Om Børn, Unge og Mad

Børnenes stemme

Det er Arla Fondens ambition at være med til at skabe viden om børn og unges maddannelse og madkompetencer. Og samtidigt vil vi være dem, der hjælper børnenes tanker og overvejelser frem, når voksne drøfter børns maddannelse.

Vi vil være børnenes stemme.

Derfor udgiver vi hvert år rapporten Børn, Unge og Mad, hvor vi spørger mellem 750 og 1.200 børn om deres erfaringer med, holdninger til og tanker om blandt andet madlavning, madmod og måltider.

Børn, Unge og Mad giver nye indsigter til arbejdet med børn og unge. Indsigterne skal bidrage til, at vi og andre interesserede kan inspireres af børnenes tanker og anbefalinger. Vi sætter selv Børn, Unge og Mad i spil på folkemøder, i debatter og andre steder, hvor resultaterne kan bidrage til drøftelserne.

Dyk ned i tallene og eksperternes udtalelser

Fakta om Børn, Unge og Mad

  • Rapporten offentliggøres årligt – og blev udført første gang i 2020
  • Baseret på kvantitativ spørgeskemaundersøgelse, som distribueres til 10-15 årige børn
  • 750-1.200 børnerespondenter
  • Fokusområderne skifter fra år til år, men kredser altid om mad og madlavning – og det der ligger i umiddelbar forlængelse heraf

Målgruppe

Rapporten er særlig interessant for alle, der arbejder med børn og unges madvaner, maddannelse og livsstil. Eksempler på dette kunne være madkundskabslæreren, kommunernes sundhedsafdelinger, sundhedsplejerskernes organisation eller aktører, der ønsker at udvikle madindsatser for børn.

Børn, Unge og Mad og den samlede tabelrapport stilles frit til rådighed for alle interesserede.

Udførelse

Børn, Unge og Mad er Arla Fondens rapport. Rapporten designes, tilrettelægges og bearbejdes af researchbureauet Silverlining Research. Jacob Højgaard Christensen, lektor ved Danmarks Universitet for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet, er konsulent på rapporten.

”Det er min vurdering, at rapporten Børn, Unge og Mad bidrager med nye, spændende og opsigtsvækkende resultater ud fra et velovervejet undersøgelsesdesign med de forbehold, som altid vil være gældende med den valgte metode.”