Madværksted

- sammen om smag, mad og læring

Hvad er et Madværksted?

Arla Fondens Madværksted er en 3-timers workshop i skolens eget madkundskabslokale med læring, samvær og fællesskab omkring mad, madlavning og maddannelse. Eleverne arbejder selvstændigt og eksperimenterende i en madaktivitet, hvor råvarer bliver til måltider, der præsenteres og nydes i fællesskab.

I forbindelse med madværkstederne er der udviklet et undervisningsmateriale, som sendes til skolen i god tid, så jeres elever kan arbejde med det, inden vi kommer på besøg.

Få del i vores donation

Arla Fonden betaler cirka 80 procent af et Madværksted

Tilmelding og pris

Et Madværksted koster 800 kr. som dækker alle udgifter til undervisningen – herunder madvarer.

Det bestilles ved direkte henvendelse til Arla Fonden – skriv en mail til info@arlafonden.dk

Madværkstedet Madspild

Et Madværksted med fokus på, at alt for meget mad går til spilde. Her sætter vi fokus på, hvordan vi kan omdanne typiske madspildsråvarer til lækre madretter. Eleverne lærer forskellige tips og tricks, mens de sættes fri i køkkenerne til at udtænke og afprøve deres egne retter. Madværkstedet afsluttes med præsentation af fælles buffet, spisning, oprydning og afrunding.

Madværkstedet Grib Smagen

Fokus på den gode smag og hvor den kommer fra samt øvelser, der gør eleverne bedre til at kende og udvikle deres egen smag og smagspræferencer. Aktiviteterne indbefatter tilsmagning af dip samt tilberedning af sæsonsalat og grøntsagsdeller. Madværkstedet afsluttes med præsentation af fælles buffet, spisning, oprydning og afrunding.

90%

af de børn der deltager i Madværksteder, synes det er en positiv oplevelse.