MADlejr Højer byder de første klasser velkommen

2020 er lige begyndt, men byder allerede på en vigtig milepæl for Arla Fonden; den 6. januar besøger de første elever nemlig MADlejr #2 i den sønderjyske by Højer.

 

Der er sket meget, siden det i 2016 blev besluttet, at MADlejr #2 skulle ligge i Højer og underskriften blev sat. Sidst på efteråret 2019 blev den omfattende renovering af Højergaard afsluttet, og siden da er tiden gået med at indrette de historiske bygninger og gøre klar til at tage dem i brug.

Og nu står Højergaard klar til at danne rammer for inspirerende madoplevelser, når det nye madaktivitetscenter indvies med det første MADlejr-forløb på sønderjysk grund.

 

Dobbelt så mange kan nu komme på MADlejr

Med åbningen af MADlejr Højer kommer Arla Fonden nu et skridt nærmere målet om, at 10.000 unge skal kunne lære gode madvaner på MADlejr hvert eneste år. Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden, fortæller:

”At åbne endnu en MADlejr er noget, vi i Arla Fonden længe har drømt om. Gennem de sidste fem år har mere end 8000 elever været på MADlejr Helnæs, og hvert år har vi været nødt til at give en række skoler afslag grundet pladsmangel. Derfor er vi utroligt glade for, at vi med åbningen af MADlejr Højer nu endelig kan imødekomme den store interesse, vi oplever fra skolerne, og sende dobbelt så mange klasser afsted fremover.”

 

Samme oplevelse med et lokalt præg

Når tilmeldingen til MADlejr for skoleåret 2020/21 åbner den 1. marts, kan skolerne selv ønske, om de vil på MADlejr Højer eller MADlejr Helnæs. For nogen kan geografien spille en rolle, men grundlæggende vil der være tale om den samme MADlejr-oplevelse. MADlejr Højer bygger nemlig på det samme program og alle de gode erfaringer, vi har med fra lejrskolen på Helnæs.

Dog giver nærområdet og de sønderjyske marskomgivelser omkring den nye MADlejr naturligvis mulighed for at opleve den lokale kultur og natur, og derfor vil MADlejr Højer bære sit eget lokale præg. Eksempelvis vil de besøgende klasser have mulighed for at male deres eget mel på byens mølle, fange rejer på Rømø strand, tage på naturvejledning og lære om dyre- og planteliv i området og meget mere.

Vi er spændte på at se de nye lokaler i aktion. Følg med i åbningen af MADlejr Højer på vores Instagram-profil, hvor du også løbende kan følge hverdagen på MADlejr.

Du kan også skrive dig op til MADlejrs nyhedsbrev, og få besked, når vi åbner op for tilmeldingen til marts.

Tilmelding til MADlejr foregår via denne side.

 


Om samarbejdet bag MADlejr Højer

Det nye madaktivitetscenter, hvor MADlejr nu flytter ind, er etableret i et spændende samarbejde mellem Realdania By og Byg, Tønder Kommune og Arla Fonden. Når der ikke afholdes MADlejr, vil Højergaard fungere som et inspirerende madaktivitetscenter for lokalsamfundet med forskellige aktiviteter arrangeret af Tønder Kommune.


 

Billeder fra Højergaard af Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet.