Indvielse af MADlejr

Solskin og glade gæster indviede torsdag d. 18. september MADlejr i de nyrenoverede bygningen og smukke omgivelser på Helnæs.

MADlejr tog i mandags imod sin første skoleklasse, 6.B fra Hattingskolen.
Derfor  afholdte Arla Fonden i sidste uge en officiel indvielse af MADlejr, for at vise stedet frem og på samme tid at sige tak til de mange, som har hjulpet Arla Fonden på vejen frem mod MADlejr.
140 gæster fra hele Danmark kom til Helnæs for at indvie og fejre MADlejr.

Direktør i Arla Fonden, Sanne Vinther, åbnede indvielsen med sin tale til gæsterne, og dette blev efterfulgt af en dialog i et panel, bestående af Jørgen Mandrup, Skolelederforeningen, Peter Giørtz-Carlsen, bestyrelsesformand i Arla Fonden og Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Mette Frisk styrede dialogen i panelet, om hvorfor børn skal være med i køkkenet, og hvorfor det er godt for skoleklasser at komme på lejrskole. Paneldeltagerne skulle på samme tid lave en rugbrødsdej, en urtemayonaise og gnavegrønt, men de blev heldigvis hjulpet godt på vej af hver deres elev.

Fødevareminister, Dan Jørgensen, afrundede dialogen med sit bud på hvorfor børn skal med i køkkenet, og hvad han synes om initiativer som MADlejr.

”Jeg synes, at madlejrskolen er et super initiativ og det er med til at skabe en bevidsthed hos børnene og dermed også en madkultur. Vi ved, at de vaner man får i barndommen tager man ofte med sig ind i voksenlivet, så det er fantastisk, at børnene får den her madlegeplads at boltre sig på” udtaler Fødevareminister, Dan Jørgensen.

Efterfølgende fortsatte arrangementet i haven, hvor Assens Borgmester, Søren Steen Andersen og Fødevareminister, Dan Jørgensen sørgede for officielt at indvie MADlejr, ved at plante et æbletræ og erklære MADlejr for indviet.

Gæsterne havde mulighed for at tage sig et kig rundt på hele MADlejr og samtidigt gå forbi de 3 forskellige madstationer, hvor eleverne fra Hattingskolen serverede rugbrødsmadder, lam og pesto.

“Indvielsen var en succes, og jeg er specielt glad for, at der kom så mange forskellige mennesker med interesse for børns maddannelse. Det er en stor fornøjelse for mig, at de mange gæster brugte anledningen til at snakke sammen på kryds og tværs”, udtaler Arla Fondens direktør, Sanne Vinther.

Til indvielsen var der flere repræsentanter fra Arla Foods, Arla Fonden og Madkulturen. Mange af gæsterne var også personer, som Arla Fonden gerne vil sige tak til og vise MADlejr frem for, blandt andet de eksperter inden for læring og maddannelse, som Arla Fonden har sparret med. De arkitekter, håndværkere og kommunale medarbejdere, som har været med på byggeprojektet, og andre repræsentanter fra landbrugs- og fødevarebranchen.
Se hele gæstelisten her.

Kort indslag på TV2 Fyn om indvielsen af MADlejr 00:42 min

TV2 Fyn Lives fulde dækning af indvielsen af MADlejr her 36:36 min