Arla Fonden og IKEA indretter MADlejr

Arla Fonden og IKEA går sammen om at indrette lejrskolen MADlejr på Helnæs, og dermed er et utraditionelt samarbejde startet op. Det er første gang, at de to store nordiske virksomhedskoncerner indgår et formelt samarbejde. 

Når cirka 1300 danske skolelever i skoleåret 2014/15 tager på Arla Fondens MADlejr, kommer det til at foregå i rammer, der er indrettet af IKEA. De to nordiske koncerner indgår i dag en samarbejdsaftale om inventar og indretning af det nye lejrskolekoncept, som modtager de første skoleklasser til september.

”Gode madvaner lægger grunden til en sund livsstil. Derfor passer Arla fondens MADlejr med fokus på børns madvaner og livsstil rigtigt godt til IKEAs værdier og vores vision om at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker,” siger Dennis Balslev, direktør i IKEA Danmark.

MADlejr er et lejrskolekoncept, som tilbydes alle landets 6.-7. klasser. På MADlejr kommer børnene til at arbejde tværfagligt med natur, mad og måltider som et led i skolens generelle arbejde med dannelse, sundhed og trivsel. Arla Fonden arbejder i øjeblikket på at forvandle den tidligere højskole på Helnæs til madlejrskole med inde- og udekøkkener, drivhus, frugttræer, urtebede, bålsteder, husdyrhold og overnatning, og en helt afgørende del af indretningen af den nye lejrskole er selvsagt inventaret.

”Hos IKEA siger vi, at køkkenet er hjemmets vigtigste rum. Det er her familien mødes og er sammen om madlavning og måltider, og kan vi bidrage til at skabe mere engagement og samvær i køkkenet omkring madlavning og gode råvarer, så har vi hjulpet børn og unge godt på vej til en sundere livsstil,” siger Dennis Balslev.

IKEA leverer indretningsløsninger til alle undervisningsrum og opholdsrum som f.eks. spisesal, lounge, soveværelser, samt alt køkkenudstyr.

”Vi er klar over, at det er en stor opgave, vi har kastet os ud i, når vi vil bidrage til, at den kommende generation får bedre madvaner og livsstil, og derfor har vi også ønsket at finde dygtige samarbejdspartnere. Med IKEA deler vi et værdimæssigt fællesskab, som drejer sig om at have fokus på fællesskabet og det gode liv i hjemmet og i køkkenet,” siger Sanne Vinther, der er direktør i Arla Fonden og fortsætter:

”MADlejr skal være så inspirerende og virkelighedsnær som overhovedet muligt, og derfor har også været vigtigt for os at finde en samarbejdspartner, som er nytænkende og nede på jorden på én gang.”

62 klasser fra hele landet er tilmeldt Arla Fondens MADlejr i skoleåret 2014/15, hvilket betyder fuldt hus til det nystartede lejrskolekoncept.

Læs mere om MADlejr på www.madlejr.dk og om Arla Fonden på www.arlafonden.dk

Se alle nyhederne her