Arla Fonden får opmærksomhed i Canada: Første internationale praktikant til MADlejr

Arla Fondens aktiviteter bliver i stigende grad bemærket – også uden for de danske grænser. Til september får MADlejr sin første internationale praktikant, der skal være med i køkkenerne og opleve elevernes begejstring for madlavning og råvarer.

 

På MADlejr tages der jævnligt praktikanter ind. Typisk er det unge studerende, der gerne vil opleve, hvordan der arbejdes med mad, måltider og sundhed i et læringsperspektiv. Men i foråret modtog vi en anderledes ansøgning. Den var nemlig skrevet på engelsk og kom fra 42-årige Nicolas Granger fra Canada.

 

Fra TV til MADlejr

Nicolas hørte første gang om MADlejr i en canadisk tv-udsendelse om det danske fødevaresystem. Det vakte interessen for at komme til Danmark og opleve og lære fra MADlejrs koncept, aktiviteter og didaktiske tilgang. Og fra slutningen af august bliver det nu en realitet.

 

En fælles vision

Hverken kokkefaget eller undervisning er nyt for Nicolas. Han kommer med mange års erfaring som kok, en kandidatgrad i undervisning, og så har han tidligere rejst og boet i både Frankrig, Japan og Mexico, hvor han har studeret og tillært sig de lokale madtraditioner. Men vigtigst af alt så deler han Arla Fondens vision om at gøre børn og unge til selvstændige hverdagskokke, der er i stand til at tage ansvar for egen sundhed og livsstil. De sidste mange år har han derfor tilbragt med at undervise både børn og voksne i global madkultur og madlavning. Han har bl.a. været instruktør på madlavningshold for virksomheder, på sommerlejrskoler for børn og teenagere og koordinator for madlavningskoncepter for børn. Om sit engagement I madaktiviteter for børn siger Nicolas blandt andet:

“I believe that cooking is an important skill to develop early on, as it will have a positive long-term impact on the students’ future lifestyle. By providing them with knowledge, resources and pride, educational projects like MADlejr are far more fertile and efficient than most government-based initiatives.”

 

Værdifuld vidensdeling på tværs af landegrænser

Nicolas, der til daglig bor i Montreal i Canada, bliver den første internationale praktikant på MADlejr. I løbet af de tre ugers praktik bliver han en del af det faste MADlejr team og får dermed lov til at opleve elevernes engagement og udvikling på nært hold.

I Canada er der også fokus på unges madvaner og sundhed. Nicolas ser derfor frem til at kunne bringe ny viden med hjem til Montreal, der forhåbentlig kan inspirere til videreudvikling af madaktiviteter og -initiativer på den skole, han arbejder på. Og måske det endda kan bidrage til hans kommende ph.d.-afhandling om fordelene ved at integrere madlavningsaktiviteter i skolen.

Direktør i Arla Fonden, Sanne Vinther, glæder sig også over muligheden for at dele ud af de erfaringer, der gøres på MADlejr.

”Det er dejligt at se, at Arla Fondens arbejde ses uden for landets grænser. Der er efterhånden mange steder verden over, hvor man er optaget af at udvikle gode madlavingskompetencer hos børn. Vi er derfor spændte på at høre om Nicolas’ egne erfaringer på området og glæder os naturligvis til at give ham et spændende og givende ophold i Danmark.”