Tidligere aktiviteter

- det gode overblik

Madspildsskolen på The Ocean Race

Arla Fonden var med i udvikling og gennemførelse af ’Toastbyggeren’ – en aktivitet, hvor skoleklasser byggede toasts af overskudsbrød- og grønt.

Formål: At skabe viden om og erfaring med at undgå madspild hos de unge – og for at inspirere til bæredygtige madvaner.

Hvornår: 2023

Partnere: Arla Foods, Too Good To Go og føtex

Spejdernes Lejr

Arla Fonden var med til at udvikle en helt særlig og mere klimavenlig kogebog til Nordens største lejr for børn og unge. 32.000 spejderne tilberedte omkring 800.000 måltider med hjælp fra kogebogen.

Formål: At skabe erfaring med at lave mere klimavenlig mad i fællesskab – og for at inspirere til bæredygtige madvaner.

Hvornår: 2022

Partnere: Spejderne

Kogebog: Hent den her

Food Festival

I løbet af tre dage byggede vi madspildstoasts af overskudsbrød- og grønt med børn og unge, der havde lagt vejen forbi Food Festival i Aarhus. Det hele foregik ved små arbejdsstationer, hvor børnene kunne udfolde sig i tygge rammer.

Formål: At skabe viden om og erfaring med at undgå madspild hos børn og unge – og for at inspirere til bæredygtige madvaner.

Hvornår: 2022

Partnere: Arla Foods

Indsamling: Bag for en Sag

Med udgangspunkt i et opskriftshæfte udviklet af Arla Fonden bagte børn over hele landet til fordel for ’Børn, Unge og Sorg’. Opskrifterne var udviklet så børnene let kunne træffe til- og fravalg i deres bagning.

Formål: At vække børn og unges interesse for mad – og samtidig støtte en god sag.

Hvornår: 2021

Partnere: Bag for en Sag

Opskriftshæfte: Hent det her

Arla Food Fest

Under den store madfestival for børn og unge stod Arla Fonden klar med flere forskellige aktiviteter. En af dem var ’Smagshjulet’, som havde fokus på de fem grundsmage. En anden aktivitet var ’Grib Smagen’, hvor cirka 2500 børn arbejdede med tilsmagning i store workshops.

Formål: At vække børn og unges interesse for mad – og inspirere til mere madlavning.

Hvornår: 2015-2019

Partnere: Arla Foods