15. juni 2020: Arla Fonden vil rejse penge til at åbne flere MADlejre
I 2020 satser Arla Fonden stærkt på fundraising, der skal gøre det muligt at åbne flere MADlejre i fremtiden. Læs mere i artiklen fra Landbrugsavisen her.
I 2020 satser Arla Fonden stærkt på fundraising, der skal gøre det muligt at åbne flere MADlejre i fremtiden. Læs mere i artiklen fra Landbrugsavisen her.
Hør Arla Fondens direktør, Sanne Vinther, fortælle om, hvorfor det er vigtigt at få børnene med i køkkenet, og hvordan man kan gøre det til en god oplevelse.
I en ny rapport fra Arla Fonden kan man læse, hvordan børn i langt mindre grad end deres forældre mener, at de er kræsne. Og det kan gå ud over deres madmod. Se med her.
En ny rapport fra Arla Fonden viser, at de danske børn gerne vil lave mere mad, end de gør nu. Men de voksne er dårlige til at give børnene plads i køkkenet. Læs artiklen her.
UltraNyt var med i køkkenet på MADlejr Højer for at følge de første elever. Se indslaget her, og hør bl.a. hvorfor det er vigtigt, at eleverne lærer om råvarer og madlavning.
Se med, da TV SYD besøgte MADlejr Højer i åbningsugen, og hør Arla Fondens direktør fortælle live fra studiet om, hvordan MADlejr gør en forskel for de unge elever.
I artiklen her fra TVsyd kan du læse om den første klasse på MADlejr Højer, deres oplevelse med høneøvelsen og ambitionen bag madlejrskolerne. Læs artiklen her.
I åbningsugen på MADlejr Højer besøgte TV Avisen Højergaard for at følge eleverne til høneøvelsen - fra levende høne til lækker kyllingebuffet. Se indslaget her.
4 Syd Morgen sendte live fra MADlejr Højer, da den første klasse skulle lære om hønens anatomi og lave frokost med kyllingekød som omdrejningspunkt. Hør indslaget her.
Arla Fondens direktør, Sanne Vinther, fortæller her om vigtigheden af, at børn og unge lærer at lave mad selv, og om vejen mod en sundere livsstil.
Jydske Vestkysten var forbi, da MADlejr Højer d. 6. januar 2020 slog dørene op for de første klasser nogensinde. Læs reportagen fra den første dag på MADlejr Højer her.
I december 2019 var P4 Morgen Østjylland forbi Bankagerskolen i Horsens for at høre om deres forventninger, inden de skulle besøge den nyåbnede MADlejr i Højer til januar. Hør indslaget her.
Se indslaget fra da TV2 Fyn besøgte MADlejr i uge 25, og hør Arla Fondens direktør fortælle om, hvorfor MADlejr stadig er en succes efter 5 år, og hvilken forskel det gør for eleverne.
"Den tidligere højskole på Helnæs var - og er - det helt rigtige sted at lave en lejrskole med fokus på mad, sundhed, natur og bæredygtighed," sagde Arla Fondens direktør, Sanne Vinther til Fyens Stiftstidende, da de besøgte MADlejr i uge 25.
I uge 25 var Fyens Stiftstidende forbi MADlejr for at møde skoleårets sidste klasser for det femte år med MADlejr.
Jydske Vestkysten bragte nyheden om den nye MADlejr, der åbner i Højer fra foråret 2020. Læs artiklen her.
Jydske Vestkysten besøgte Højergaard for at få et tidligt glimt af MADlejr #2. Læs om status på renoveringen og planerne for de historiske bygninger.
Lokalavisen Assens var forbi for at møde den første internationale praktikant på MADlejr og høre om hans oplevelser og indtryk. Læs artiklen her.
TV2 Fyn besøgte MADlejr, da skoleårets første klasser fra Skals og Ulstrup skoler studerede hønen og lavede både nye og velkendte retter med kylling. Se indslaget her.
Kun hvert tiende barn smører sin egen madpakke - og det er for lidt, mener Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden og Karen Wistoft, professor i sundhedspædagogik. Læs debatindlægget i Kristeligt Dagblad her.
I uge 24 var DR forbi MADlejr, da skoleårets sidste klasser var i køkkenet. Se indslaget her.
P4 Fyn Morgen var forbi MADlejr for at høre om baggrunden for initiativet og elevernes oplevelse af at være i køkkenet på MADlejr. Lyt med her.
Arla Fondens direktør, Sanne Vinther, fortæller om, hvorfor opholdet giver eleverne så meget læring, og hvordan endnu flere børn og unge i fremtiden kan komme på MADlejr.
"Madlejren på Helnæs har fundet den rigtige opskrift: Børnene er vilde med konceptet"