Støt MADlejr

Manifest

Mission madmod og madglæde

I Arla Fonden mener vi, at en af de største gaver, vi kan give videre til den næste generation, er evnen til at kunne selv – ikke mindst når det handler om mad. Der ligger nemlig en stor glæde i at kunne tage vare på sin egen mad, sig selv og andre mennesker.

Større medansvar

Arla Fonden tror på, at større forståelse er kilde til større medansvar. Når unge lærer at lave mad fra bunden, får de samtidig en større forståelse for råvarer, produktion og bæredygtighed.

Bevidsthed skaber mod og handlingsparathed

I Arla Fonden vil vi gerne bidrage til, at den næste generation bliver en modig generation – særligt når det handler om mad. De skal turde smage på nye råvarer og kaste sig ud i spændende retter, samtidig med at de bliver mere bevidste om sundhed, ressourcer og miljø. På den måde kan de også få modet til at sætte bæredygtigheden øverst på dagsordenen.

Det gode måltid

Vi tror på, at det gode måltid er mere end fysisk næring – det er også fællesskab, velsmag og nærvær. Det vil vi gerne støtte op om i Arla Fonden ved at give de unge varige redskaber, så det gode måltid kan blive en integreret del af hverdagen.

En pligt til at give gode madvaner videre

Gode madvaner går i arv, og gode madvaner smitter. Det understreger vigtigheden af, at de, der har mulighed for det, påtager sig et ansvar for at lære fra sig. Mad er energi til krop, sanser og sind, og i Arla Fonden ser vi det som både en gave og en pligt at støtte de unge, så de får en større interesse for og viden om mad.

En generation af hverdagskokke

Arla Fonden vil gerne investere i de unges muligheder for at vælge et aktivt liv, skabe gode måltider og sætte fokus på bæredygtighed, og vi håber dermed at kunne bidrage til, at den næste generation bliver en generation af hverdags-kokke, som har mod på madlavning og har holdninger til, hvad de spiser.

Det er rigtig sjovt og hyggeligt at være på MADlejr. Jeg har lært meget og smagt noget, jeg ikke har smagt før.

Isabella 6.Y

Arla Fonden MADlejr

Copyright 2017 © Arla Fonden

Brug af cookiesBetingelserPersonlige oplysninger