Om Arla Fonden

Hvem er Arla Fonden?

Arla Fonden vil inspirere børn og unge til gode, sunde og bæredygtige madvaner. Det gøres gennem involverende læringsaktiviteter, hvor børne og unge kan fordybe sig i mad, råvarer, måltider og bæredygtighed.

En stor del af læringsaktiviteterne er udviklet til  skolernes 6. – 8. klassetrin. Dette gælder eksempelvis MADlejr, hvor klasserne tilbydes at komme på madlejrskolerne på øen Helnæs på Sydfyn og i Højer i Sønderjylland, og MADværkstederne, hvor MADguiderne gennemfører tematiserede workshops ude på skolerne.

Arla Fonden har også læringsforløb, der kan foregå i fritiden. Madspildsskolen, en pop-up aktivitet for familierne, afvikles i et partnerskab med Too Good To Go og Arla og er et eksempel på denne type aktivitet i fritiden.

 

Aktiv læring i fællesskaber

Vores mål er at møde børn og unge i øjenhøjde med udgangspunkt i den nysgerrighed og virkelyst, de helt naturligt besidder. Det er nemlig derigennem, de lærer og oplever lettest – og dermed også får de bedste betingelser for at tilegne sig færdigheder og danne deres egne meninger.

På den måde håber vi at give den yngre generation et godt afsæt til at træffe selvstændige beslutninger både i forhold til deres egen livsstil og i forhold til overordnede spørgsmål om forbrug og bæredygtighed.

 

Nyheder Nyt fra Arla Fonden
Børnepanel Børnenes stemme i Arla Fonden
Manifest Synespunkterne der ligger til grund for alle vores aktiviteter
Partnerskaber Gode oplevelser skabes i samarbejde
Bestyrelsen Mød Arla Fondens bestyrelse
Årsrapporter Få indsigt i fonden i vores årsrapporter

Mere til Flere

Siden Arla Fonden blev etableret i 2012, har vi arbejdet for at involvere børn og unge i madaktiviteter, der sætter fokus på mad, måltider, råvarer, sundhed, trivsel og bæredygtighed. Med Arla Fondens Strategi2026 – Mere til Flere – vil vi med udgangspunkt i vores særlige metode udvikle nye aktiviteter – kortere- som længerevarende – så endnu flere børn og unge kommer til at arbejde med deres madvaner. Vi vil lave nye aktiviteter, der skal tilbydes til 6. – 8. klasse og gennemføres i og sammen med skolerne. Men vi vil også udvikle aktiviteter der foregår i fritiden.

 

Mision:  Madglæde og bæredygtige madvaner til den næste generation

Vision:  Vi er førende i at styrke børn og unges maddannelse gennem aktiv læring i fællesskaber

Fonden kan ikke søges

Arla Fondens midler går til at udvikle, etablere og drive Arla Fondens aktiviteter og kan derfor ikke søges.

Vi arbejder for FN’s verdensmål

   

Copyright 2023 © Arla Fonden

Brug af cookiesBetingelserPersonlige oplysninger