En dag på Madspildsskolen

Hvad laver man egentlig på Madspildsskolen? Skal man gå i skole for at undgå madspild? Man kan da bare spise maden i stedet for at smide den ud, kan man ikke?

Jo, det ville være den nemme løsning. Men desværre ender rigtig meget mad i skraldespanden i de danske hjem, fordi danskerne ikke ved, hvordan de skal få nyt liv i trætte madvarer. De rynkede tomater ryger i skraldespanden, mens nye faste tomater flytter ind – for kan man spise tomater på andre måder end i en salat?

Tænk hvis man vidste, at de rynkede tomater kan tilberedes på et hav af forskellige måder (steges, koges, bages, syltes) og tilsmages på mindst lige så mange måder (har du fx. nogensinde smagt søde tomater?) – så glemmer man hurtigt, at tomaterne var rynkede.

Det er lige præcis dét, man lærer på Madspildsskolen. At man med den rigtige viden om tilberedning, tilsmagning og ikke mindst konsistens kan redde mange madvarer fra skraldespanden.

5 STEDER I DANMARK

Too Good To Go, Arla og Arla Fonden inviterer i samarbejde med føtex til Madspildsskolen i efterårsferien. Børn, voksne og dem midt i mellem er inviteret til at lære, hvordan man med de rigtige værktøjer og huskeregler kan undgå rigtig meget madspild i køkkenet.

Madspildsskolen besøgte i 2022 disse 5 byer: København, Aarhus, Odense, Aalborg og Korsør.

En tur på Madspildsskolen varer 3 timer, hvor man ikke bare lærer om grundsmage, tilberedning og konsistenser, man inspireres, man bruger sin viden praktisk i køkkenet og til sidst spises de måltider, man har tilberedt i løbet af dagen.

Hele workshoppen bliver guidet og hjulpet af dygtige undervisere og hjælpere.

Vi glæder os til at se en masse nysgerrige børn og voksne til Madspildsskolen – men indtil da kan du hygge dig med et par af de sjoveste og mest anvendelige tips og tricks fra Madspildsskolen i videoen herunder.

6 gode tips fra Madspildsskolen med vores undervisere Mie og Frederik

 

 

 

Quiz med! Hvilke myter er sande og falske?
Vild med smag ... er en velmagende vej mod mindre madspild
Copyright 2023 © Arla Fonden

Brug af cookiesBetingelserPersonlige oplysninger