En dag på Madspildsskolen

Hvad laver man egentlig på sådan en Madspildsskole? For skal man gå i skole for at undgå madspild? Man kan da bare spise maden i stedet for at smide den ud, kan man ikke?

Jo, det ville være den nemme løsning. Men desværre, så ender rigtig meget mad i skraldespanden i de danske hjem, fordi danskerne ikke ved, hvordan de skal få nyt liv i trætte madvarer. De rynkede tomater ryger i skraldespanden – og nye faste tomater flytter ind. For kan man spise tomater på andre måder end i en salat?

Men tænk nu hvis man vidste, at de rynkede tomaterne kan tilberedes på et hav af forskellige måder (steges, koges, bages, syltes) og tilsmages på mindst lige så mange måde (har du nogensinde smagt søde tomater?) – så man hurtigt glemmer, at tomaterne var rynkede.

Og det er lige dét man lærer på Madspildsskolen! At man med den rigtige viden om tilberedning, tilsmagning og ikke mindst konsistens kan redde mange madvarer fra skraldespanden.

 

5 STEDER I DANMARK

Derfor inviterer Too Good To Go, Arla og Arla Fonden i samarbejde med føtex for tredje år i træk til Madspildsskolen i efterårsferien 2022. Børn, voksne og dem midt i mellem er inviteret til at lære, hvordan man med de rigtige værktøjer og huskeregler kan undgå rigtig meget madspild i køkkenet.

En tur i Madspildsskolen varer ca. 3 timer, hvor man ikke bare lærer om grundsmage, tilberedning og konsistenser, man lærer også at bruge sin viden praktisk i køkkenet – for til sidst at spise den dejlige mad, man har lavet ved hjælp af sin nyfundne viden.

Hele dagen bliver guidet og hjulpet af dygtige undervisere og hjælpere.

Vi glæder os til at se en masse nysgerrige børn og voksne til Madspildsskolen i efterårsferien (billetsalget starter d. 29/9) – men indtil da kan du hygge dig med et par af de sjoveste og mest anvendelige tips og tricks fra Madspildsskolen i videoen herunder.

6 gode tips fra Madspildsskolen med vores MADguider Mie og Frederik.

 

 

 

Quiz med! Hvilke myter er sande og falske?
Vild med smag ... er en velmagende vej mod mindre madspild.
Copyright 2022 © Arla Fonden

Brug af cookiesBetingelserPersonlige oplysninger