Fra madspild til måltid
Forståelse og viden om madspild er en vigtig læring for børn og unge for at involvere dem i de miljø- og samfundsmæssige udfordringer madspild kan give.
Målgruppe: 6.-8. klasse
Varighed: 3 timer
Pris: 800 kr. ex. moms (prisen er pr. klasse)
Indhold
På MADværkstedet MADspild bliver klassen udfordret i at tilberede de råvarer,
der ofte ender i skraldespanden, om til nye, kreative retter. Eleverne får indsigter og forståelser, der kan omsættes til handling i dagligdagen for at mindske madspild.
Værkstedet indledes med en kort introduktion om MADspild og brugen af madrester. Herefter får eleverne lov til at afprøve deres viden af i praksis, hvor de skal tilberede overskudsråvarer til nye og lækre måltider. Værkstedet afsluttes med fælles buffet og opsamling som åbner op for at eleverne kan løse madspilds-udfordringer i køkkenet og dermed få afprøvet nye sider af sig selv.