Fra madspild til måltid

Forståelse og viden om madspild er en vigtig læring for børn og unge for at involvere dem i de miljø- og samfundsmæssige udfordringer madspild kan give.

Målgruppe:  6.-8. klasse

Varighed: 3 timer

Pris: 800 kr. ex. moms (prisen er pr. klasse)

 

 

Indhold

På MADværkstedet MADspild bliver klassen udfordret i at tilberede de råvarer, der ofte ender i skraldespanden, om til nye, kreative retter. Eleverne får indsigter og forståelser, der kan omsættes til handling i dagligdagen for at mindske madspild.

Værkstedet indledes med en kort introduktion om MADspild og brugen af madrester. Herefter får eleverne lov til at afprøve deres viden af i praksis, hvor de skal tilberede overskudsråvarer til nye og lækre måltider.  Værkstedet afsluttes med fælles buffet og opsamling som åbner op for at eleverne kan løse madspilds-udfordringer i køkkenet og dermed få afprøvet nye sider af sig selv.

Læringsmål

Eleverne skal have en oplevelse af,

  • at de gennem arbejdet med mad og måltider får viden og bevidsthed om ressourceforbrug, der kan omsættes til handling i egen dagligdag.
  • at de øger deres viden om og forståelse for råvarer samt deres egenskaber og anvendelsesmuligheder.
  • at de udvikler evnen til at samarbejde, tage ansvar og initiativ gennem et involverende arbejde med mad og måltider.
Copyright 2023 © Arla Fonden

Brug af cookiesBetingelserPersonlige oplysninger