Hvorfor lejrskole

Gode madkundskaber skal have tid til at spire

De fleste børn elsker lejrskole.. Og med god grund! Børn er sammen på anderledes måder, når de er på lejrskole. Der er plads til at opleve nyt!  Samtidigt er børnene sammen fra morgen til aften uden en ramme, der styrer dagen. Netop dét, der af de fleste savnes i hverdagen, og det man elsker ved weekender og ferier. Vidde rammer med tid til fordybelse og plads til fællesskab og samvær.

Mad og lejrskole passer godt sammen

Med Arla Fondens MADlejr ønsker vi at fusionere de kendte styrker ved det traditionelle lejrskolekoncept, med de gode og livskvalificerende egenskaber, der ligger i at kunne tage vare på sin egen mad og livsstil.

På MADlejr vil børn og unge opleve, at der er tid og plads til at opleve, sanse, drømme og være kreative omkring mad og måltider og i naturen. Alt sammen indenfor de trygge rammer af klassens fællesskab med deres faste lærere ved hånden.

MADlejr er et helt forløb

Forløbet starter allerede hjemmefra, hvor lærerne skal forberede eleverne ved at arbejde med emner fra MADlejrs materiale i den daglige undervisning. Forløbet fortsættes efter opholdet på MADlejr med opfølgende materiale.

Kernen i det hele er selve MADlejr-ugen, hvor klassen samles i helt nye omgivelser, med masser af natur og inspiration. Og ikke mindst den tid, der gør det muligt for de 10-14 årige aktivt at tilegne sig færdigheder og viden, frem for at indlære det hele fra skolebænken. Tiden hjemmefra bliver med koncentration og fokus i rolige rammer, der omfavner, at man slipper fantasien og nysgerrigheden løs – fordi der er rum til det.  Du kan læse meget mere om MADlejr her.

En sanselig, forandrende rejse

Vi har alle sammen været på kurser, temadage eller rejser, der har skabt forandringer i vores liv og givet os et nyt syn på verden. Arla Fondens MADlejr tilstræber at være netop den slags oplevelse: En sanselig og forandrende rejse. Et ophold med inspiration og substans. En uge med glæde, opdagelser og solide erfaringer, der sår små frø af madglæde og indgyder mod på mere, så børnene får mere nysgerrighed på mad, råvarer og smag. Alt sammen med det formål at den næste generation skal have en bedre sundhed og livsstil.

Se billeder fra både mad- og lejrskoleaktiviteter på MADlejr

Lad eleverne vise dig rundt

Ta’ med eleverne rundt på MADlejr og oplev, hvordan det er at være på lejrskole med MADlejr.

Få en rundvisning på MADlejr
Copyright 2022 © Arla Fonden

Brug af cookiesBetingelserPersonlige oplysninger