Forskning om MADlejrs effekt

Food Literacy: Nøglen til sund kost og trivsel blandt børn og unge er et forksningsprojekt, der forsøger at blive klogere på bedre mad- og måltidsvander blandt børn og unge. Forskere fra DTU Food og Steno Diabetes Center Copenhagen tog blandt andet udgangspunkt i MADlejr, og undersøgte ændringen hos børn der havde været på et MADlejr-forløb og konklusionen var, at MADlejr virker! Hvis du vil vide mere om hvorfor det virker, og hvilken effekt MADlejr har på børn og unges madkompetencer kan du læse mere her.

Projektet er finansieret af Arla Fonden, og Landbrugets Kulturfond har bidraget til formidlingen af projektets resultater.

Med den nye forskning har vi fået dokumenteret, at Arla Fondens MADlejre gør en forskel og klæder børnene på ved at øge deres maddannelse.

Sanne Vinther Direktør Arla Fonden

Det giver en god forståelse, fordi at vi er så utrolig langt væk fra vores fødekæde og vores forståelse af hvor mad kommer fra.

Lærer efter MADlejr

Jeg har ihvertfald fundet ud af at jeg meget hellere vil have øko

Elev efter MADlejr

Se en kort opsummering af resultaterne

Hvis du vil have et hurtigt indblik i forskningsresultaterne, og hvordan MADlejr er med til at skabe madkompetencer, kan du se vores slides i PowerPoint præsentationen til højre, eller du kan læse mere i vores artikel om projektet, som du finder via nedestående link.

Læs artiklen her

Forskningsartikler og nyheder

Steno Diabetes Center Copenhagen og DTU food vil løbende offentliggøre nyheder og artikler om forskningsprojektet. Dem vil du kunne finde her, som de udkommer.

Copyright 2022 © Arla Fonden

Brug af cookiesBetingelserPersonlige oplysninger