Om smag, udskærings- og tilberedningsmetoder
Smagsoplevelsen er afgørende for vores lyst til at spise den mad, der bliver serveret, for jo mere smags– og madmodige vi er, jo større og bedre mulighed har vi for at spise varieret, hvilket kan have stor betydning for vores livsstil, sundhed og trivsel. Et godt sted at starte er derfor arbejdet med de fem grundsmage.
Målgruppe: 6.-8. klasse
Varighed: 3 timer
Pris: 800 kr. ex. moms (prisen er pr. klasse)
Indhold
Værkstedet indledes med en kort introduktion om smag og
smagspræferencer, som bliver fulgt op af en praktisk øvelse, hvor madholdene skal tilsmage en dip. Herefter skal de tilberede en sæsonsalat og grøntsagsdeller, hvor de får indsigt i udskærings- og tilberedningsmetoder med kobling til smag og smagspræferencer.
Eleverne inviteres til at være nysgerrige og eksperimenterende i valg af smagsgivere og konsistens. Værkstedet afsluttes med en fælles buffet og opsamling, som åbner op for refleksion og indsigt i hinandens valg og præferencer.