Børn, Unge og Mad er Arla Fondens årlige rapport, der tager temperaturen på børn og unges forhold til mad og madlavning. Det er rapporten, hvormed vi bringer børnenes stemmer helt i front. Vi spørger nemlig børn i alderen 10-15 år om deres egne erfaringer med, holdninger til og tanker om mad og madlavning – og alt det der ligger i umiddelbar forlængelse heraf.
“Forældrenes og børnenes travle hverdag kan være en stor barriere for at få børnene mere involveret i køkkenet.”
ALICE GRØNHØJ, LEKTOR VED MAPP CENTRE, AARHUS UNIVERSITET
“Det som kendetegner mellemmåltiderne, er, at de ofte indeholder mere sukker end hovedmåltiderne.”
NATASHA SELBERG, ERNÆRINGSFAGLIG CHEFKONSULENT, HJERTEFORENINGEN
“Madlavning i hjemmet giver børn en værdigfuld oplevelse af fællesskab og læring.”
SIDSE SCHOUBYE ANDERSEN, SOCIOLOG OG LEKTOR, WESTERN NORWAY UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
“Vi hjælper ikke børn til at blive mere nysgerrige på mad ved at stemple dem som kræsne. Tværtimod risikerer vi at skabe en negativ fortælling, hvor barnet selv begynder at tro på, at det ikke kan lide ny mad.”
SANNE VINTHER, DIREKTØR, ARLA FONDEN
Børn, Unge og Mad er Arla Fondens rapport. Rapporten designes, tilrettelægges og bearbejdes af researchbureauet Silverlining Research. Rapporten er baseret på en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse, som distribueres til 10-15 årige børn via Arla Fondens partnerskoler samt Norstats onlinepanel.
Jacob Højgaard Christensen, lektor ved Danmarks Universitet for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet, er konsulent på rapporten.
Arla Fonden
Sønderhøj 46
8260 Viby J.
CVR-nr. 34737215
E: info@arlafonden.dk
T: (+45) 70 22 55 00
Bemærk: Arla Fonden kan ikke søges